Skolfakta

Antal: 24

• Dags att söka skola

Välja skola 2020

Nu är det dags att söka skola för läsåret 20/21 för de elever som ska börja i förskoleklass

Vårdnadshavare kan ansöka om en skolplacering från och med 15 januari i Stockholm stads e-tjänst eller med blankett. Ansökan kan ändras till och med 15 februari.

• Styrdokument

Skolan följer nationella och kommunala styrdokument. Dessutom har skolan tagit fram verksamhetsplaner för varje år samt ett antal handlingsplaner. Här nedanför hittar du länkar till alla dessa.

Nationella och kommunala planer (alla länkar öppnas i nya fönster)

• Information gällande Eftis

Eftis

Fritidsklubben är öppen för elever i åk 4-6. Vill du anmäla ditt barn gör du det på en blankett du får på expeditionen eller av Eftis-personalen.

• Förstelärareuppdrag Bredängsskolan

Stockholms stads definition av en förstelärare: Förstelärare ska huvudsakligen undervisa och arbeta med det som tillhör undervisningen. De ska vara positiva kulturbärare, bidra till utveckling av undervisningen, ett kollegialt lärande samt vara ett gott föredöme.

Förstelärare ska utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet systematiskt och strukturerat bidra till:
    • att utveckla och synliggöra undervisningen och elevernas lärande och studieresultat,

• Vår verksamhet

Här kan du läsa om vår verksamhet, uppdelad i de olika stadierna samt fritids och särskolan.

Det är respektive arbetslag som är ansvarig för undervisningens innehåll.

• Fritidsverksamheten F-3

Välkomna till Bredängsskolans fritidshem

Vi har två fritidsavdelningar på fritidshemmet:

MÅNEN (F-klass + åk 1, som  håller till i förskoleklassens och ettornas lokaler. )

och SOLEN (åk 2 + 3, som håller till i G-huset. )

• Bredängsskolan matsal skolmat

Skolmaten

Välkomna till vår matsal

Frukost

Elever i åk F-3 och på grundsärskolan serveras frukost på fritids kl 7.00-7.30 måndag-fredag.

Alla elever i åk 4-9 är välkomna till frukost i matsalen kl 7.30-8.00 måndag-fredag.

• Skolval 2019

Har du barn som fyller sex år under 2019?

Har du ett barn som fyller sex år under året, ska du söka till förskoleklass. Perioden då du söker pågår mellan 15 januari och 15 februari.

Har ditt barn inte gått i förskoleklass, kan du söka direkt till årskurs 1 under samma tidsperiod.

Läs mer under Stockholms Stads sida, Skolval: www.stockholm.se/skolval

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Alla ska lyckas!

Välkommen till Bredängsskolan!

Det här är skolan som får dig att trivas och må bra!
    Vår vision är att vara en av Stockholms bästa skolor på att utveckla dig som elev utifrån dina förutsättningar

• Bredängsskolans skolgård kompisar

Varför just Bredängsskolan?

Bredängsskolan är en skola där alla ska lyckas

Skolans vision är att Alla ska lyckas. Den genomsyrar våra måldokument och vårt arbete.

• Bredängsskolans skolgård

Välkommen till Bredängsskolan!

Bredängsskolan ligger i Bredängs centrum. Skolan består av ca 500 elever i åk F-9 och 25 elever på grundsärskolan åk F-9. Vi har fritids (åk F-3) och eftis (åk 4-6).

• För dig som är elev

Vad vi jobbar med under året finns i fliken Vår verksamhet som du hittar under "Om skolan".

• Årskurs 4-6

I arbetslaget ingår lärare, fritidspedagog, resurspedagog, elevassistenter, socialpedagog, speciallärare och specialpedagog.

• Förskolklass arbetar

Skapande skola

Skapande skola ger barn och unga större möjligheter till eget skapande

Skapande skola är ett statligt bidrag från Kulturrådet som stödjer kulturprojekt i förskolan och skolan. Bredängsskolan har sedan flera år genomfört kultursatsningar för och med eleverna med hjälp av Skapande skola-medel.

• Orkesterskola El Sistema

Bredängsskolans elever erbjuds möjlighet att gå i orkesterskola genom ett samarbete med Kulturskolans enhet El Sistema Stockholm

El Sistema är en global visionsdriven musikrörelse som ger barn och unga möjlighet till en positiv utveckling genom att spela och sjunga tillsammans i orkester och kör, med repertoar inom konst- och folkmusik.

• Årskurs 7-9

Alla klasser i årskurs 7, 8 och 9 ingår i samma arbetslag.

Vi arbetar med att ge dig som elev de bästa möjligheterna att nå dina mål. Därför jobbar vi ämnesintegrerat i flera ämnen och följer också regelbundet upp hur det går för dig i skolan.

• Förskoleklass till årskurs 3

I arbetslaget ingår lärare, fritidspedagoger, barnskötare, specialpedagoger, speciallärare och elevassistenter. Klasserna är förhållandevis små (ca 19 – 24 elever) och vi är noga med att alla elever som behöver anpassningar eller stöd ska få det tidigt. Vårt motto är att alla ska lyckas!

Det här gör vi: