Specialpedagog

Specialpedagoger: Margareta Örsan (F-3), Katarina Engström (F-3), Marie Alneskog (4-6) och Annika Raneståhl (7-9)

Följande ingår i elevhälsans specialpedagogiska uppdrag:

• Tillföra specialpedagogisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet.
  • Kartlägga möjligheter, hinder och behov i lärmiljön.
  • Vid behov, stötta pedagogerna i arbetet med generella och extra anpassningar i lärmiljön.
  • I samarbete med mentorerna genomföra kartläggningar och bedömningar i samband med pedagogiska utredningar inför att ett åtgärdsprogram ska utarbetas.
  • Ge handledning/konsultation till pedagogisk personal.
  • Leda arbetet i åtgärdsrutinen (åtgärdsprogram) i samråd med Elevhälsoteamet.
  • Delta i arbetet med skolans struktur och organisation gällande värdegrund och likabehandling.
  • Delta i möten med elever och vårdnadshavare tillsammans med mentor.
  • Medverka vid elevhälsomöten (EHM) tillsammans med biträdande rektor, mentor, elev och vårdnadshavare.
  • Ge direkt undervisningsstöd till elever vid behov.
  • Stöd vid elevsamtal.
  • Ta emot nya elever