Skolbiblioteket ligger i hjärtat av skolan.

I Bredängsskolans skolbibliotek finns både skönlitteratur, faktaböcker och olika tidningar. Här kan du tillsammans med din lärare låna nya böcker att läsa, lyssna på sagor eller få hjälp att söka relevant information. Skolbiblioteket används av alla skolans stadier och är en självklar del av undervisningen. Genom skolbiblioteket anordnas författarbesök och skrivarverkstäder.

Författarbesök för årskurs 3

Under maj hade årskurs 3 besök av författaren Ulf Sindt.

Det var ett mycket uppskattat besök där elever fick lyssna på berättelser, ställa frågor och måla bilder till författarens böcker. Elevernas bilder och övriga arbeten har sedan ställts ut i skolans bibliotek.

Ulf Sindt visar och berättar om en bok

Världspoesidagen

Den 21 mars firades Världspoesidagen.

På Bredängsskolan fick eleverna på lågstadiet fiska efter ord i Ordfiskedammen och sedan skriva egna dikter med hjälp av de tre ord som de fick tag på. Orden var alltid ett substantiv, ett adjektiv och ett verb. Om man ville fick man också skriva dikten på sitt hemspråk.

Alla bidrag finns nu att läsa i skolans bibliotek!

Informationsbild om världspoesidagen
monter med barnens poesi
ännu en monter med barnens poesi